Verstopping toilet: de oorzaken

U wil niet dat een verstopping terugkeert. Eén manier: de oorzaak zoeken en wegnemen. Exact wat Maxi Cleaning doet. 

Verstopping toilet: de oorzaken
Onze WC was zo vaak verstopt! Nu is de oorzaak gevonden. Bedankt Maxi !

Erg vervelend: het water in de WC loopt traag door of helemaal niet meer; het water komt naar boven bij doorspoelen. Zo’n verstoppingen van het toilet kennen hun oorzaen zowel binnen als buiten het huis. 

Verstoppingen binnenshuis:
- geurblokjes die per ongeluk mee doorspoelen
- vochtige doekjes of te dik toiletpapier
- doorspoelen producten voor vrouwelijke hygiëne
- speelgoed van kinderen
- andere dan septische producten worden doorgespoeld: etensresten, verf, olie, vetten, …

Verstoppingen buitenshuis:
- beerput vol. Zijn de afvoerbuizen van uw toilet aangesloten op een beerput of zogenaamde sterfput? Dan kan het ook eenvoudig dat deze vol is. Ruimen van de beerput volstaat in dat geval. 
- werking septische put verstoord. Is de afvoer aangesloten op een septisch put? Dan kan zich daar een probleem stellen als het residu niet meer behoorlijk wordt afgebroken door bacterieën. Dat kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van doorspoelen van chemicalieën. Dit verstoort de bacteriehuishouding in uw septische put, waardoor de septische put haar functie (septische deeltjes afbreken) niet meer naar behoren uitvoert.
- afvoerleiding van septische put naar riool verstopt. Dit fenomeen toont zich wanneer de inhoud van de septische put hoger dan de afvoerbuis naar de straatriool. 
- verborgen kamers in het leidingnetwerk. Zeker bij oudere huizen weten eigenaars vaak niet hoe het afvoernetwerk eruit ziet. We zien dat problemen ook vaak hun oorzaak kennen in verstopping van ongekende kamers en kijkputjes. 
- de geurafsluiter van de straat raakt verstopt. Oorzaak hiervan begint bij teveel bladeren in regenpijp. Resultaat is een verstopping in uw huis. 
- huis en/of leidingen verzakken mettertijd. Leidingen raken beschadigd. 

En een verstopping in de keukenafvoer? Grote kans dat vetten de boosdoeners zijn. En in uw badkamer? Daar zijn zeepresten de talrijkste oorzaken van verstopping. 

Wanneer u kiest voor een ontstopping bij Maxi Cleaning, kiest u voor een aanpak die elke oorzaak van verstopping tot op het bot uitzoekt en wegneemt. 

Onze ontstoppingsdienst is actief in de regio’s Halle-Vilvoorde, Brussel, Nijvel, Leuven en Mechelen. Raadpleeg alle gemeenten hier

 

Vragen? Even overleggen? Bel
02 416 80 40ofVraag een offerte online

Corona-crisis

Beste klant, 

Goed nieuws: wij zijn terug volop aan de slag voor u. Al onze diensten zijn operationeel. 

Gezien we nog steeds in uitzonderlijke tijden leven, kan het evenwel mogelijk zijn dat we soms minder snel kunnen uitrukken dan u van ons gewend bent. Maar: dit is eerder uitzondering dan regel. Graag tot snel!