Overschakelen op aardgas

Wie overschakelen op gas overweegt, moet met een aantal zaken rekening houden. De wetgever legt u een aantal verplichtingen op.

U wil graag overschakelen van mazout naar aardgas. Uw mazoutketel vervangen door een aardgasketel. Ook bij die gasinstallatie verplicht de wetgever u tot een tweejaarlijks onderhoud. En ook hier hoort een verplichte schoonmaakbeurt van de schoorsteen bij.

Wat met mijn oude mazouttank?

De wetgeving is duidelijk: na het overschakelen op gas, is de stookolietank niet meer in gebruik en moet u ze binnen de drie jaar leegpompen, reinigen en waar mogelijk verwijderen. Waar het praktisch niet haalbaar is om ze uit te graven of af te breken, moet u de mazouttank saneren (leegpompen en reinigen) en opvullen.

Lees meer over de Vlarem 2-wetgeving rond mazouttanks


Prijs mazouttank verwijderen of neutraliseren

De kosten voor het verwijderen of neutraliseren van mazouttanks hangt af van diverse factoren: bevindt de tank zich bovengronds of ondergronds? Is ze makkelijk bereikbaar of niet? Maxi Cleaning maakt een gratis bestek voor elk geval apart. Zit er nog mazout in en wil u die op een ander adres laten bezorgen? Ook dat zit in onze service.

Tip: steek uw licht eens op bij uw gemeente, sommige gemeenten voorzien premies voor de verwijdering van oude mazouttanks.

 

Vragen? Even overleggen? Bel
02 416 80 40 of Vraag een offerte online