Ledigen septische put

Het ledigen van een septische put is niet hetzelfde als een beerput ledigen. Leer hier wat te doen bij beiden voor een optimale werking. 

Met het “ledigen van een septische put” bedoelt men vaak het ledigen van een beerput. De termen ‘ledigen beerput’ en ‘ledigen septische put’ worden erg vaak door elkaar gebruikt. Er is nochtans een duidelijk verschil.

Een beerput moet je ledigen

Een beerput is een gesloten geheel. Zonder overloop, het septisch afval stapelt zich op. Bacterieën doen echter zeer nuttig werk en breken deze materie af. Wat rest is een drijvende substantie. Vroeg of laat zal deze zo dik worden dat ze zich voor inkomende buis vastzet. Resultaat: de buis raakt verstopt. Regelmatig ledigen van de beerput is dus een must. Liever voorkomen dan genezen.
"Geen idee waarom, maar onze septische put gaf forfait. Voor de mannen van Maxi geen probleem, in een wip was het opgelost. Top!"

Een septische put kan je reinigen, ledigen, onderhouden

Een septische put daarentegen bestaat uit twee compartimenten. In het eerste komt het septisch materiaal toe. De vaste substantie drijft bovenaan, het vloeibare gedeelte komt onderaan terecht en stroomt daar via een opening door naar het tweede compartiment. Deze tweede kamer van de septische put heeft een overloop, meestal naar de riolering.

Bacterieën verrichten zeer nuttig werk; ze breken het drijvende organisch materiaal af. Een goed werkende septische put vraagt minder onderhoud dan een beerput, dankzij de aansluiting op riool of een put. Dat kan een bezinkput zijn, een decantatieput of een verliesput. Ondanks de voordelen, kunnen er ook problemen optreden in de septische put, zoals verstopping. Eén van de oorzaken kan zijn: doorspoelen van aggressieve chemische middelen. Dit verstoort de bacteriehuishouding, waardoor de drijvende substantie niet afdoende wordt afgebroken.

Maxi Cleaning heeft ruime deskundigheid met reinigen, ruimen, onderhouden, ontstoppen en ledigen van septische putten.

 

We voeren deze ruimingswerken graag voor u uit in de regio’s Halle-Vilvoorde, Brussel, Nijvel, Leuven en Mechelen. Raadpleeg alle gemeenten hier