Ontstoppen toilet, WC, gootsteen, afvoer leidingen door loodgieter

Verstopping van uw toilet, gootsteen, afvoer leidingen van sanitair of keuken? Onze loodgieters ontstoppen alles. 

Ontstoppen toilet, WC, gootsteen, afvoer leidingen door loodgieter
Die man kende zijn vak: dat duurde geen half uur om op te lossen!

Zoek je een loodgieter om te ontstoppen? Onze vakmannen ontstoppen je toilet, afvoerleiding, riool, sanitair (bad, WC, douche, lavabo, gootsteen, …). 

Maxi Cleaning heeft meer dan 30 jaar ervaring in het verhelpen van problemen waarbij vaak aan een loodgieter wordt gedacht: verstopte WC’s, verstopte afvoer van keuken of sanitair, in feite alles waarbij u moet gaan ontstoppen.

Typisch werk voor de specialisten van Maxi Cleaning. Echte experten die super uitgerust zijn voor dit soort werk, snel ter plaatse zijn en snel de problemen verhelpen. Aan een democratische prijs; die komt u trouwens ogenblikkelijk te weten als u contact opneemt en het probleem even beschrijft. Per telefoon, per mail. 

Leuk om weten: waar komt het woord “loodgieter” vandaan? 

Een loodgieter giet toch geen lood? Loodgieters zoals we ze nu kennen, onderhouden installaties en verhelpen verstoppingen. Waar komt dan het woord “loodgieter” vandaan? 
Aan de basis van de term “loodgieter” liggen twee interessante eigenschappen van lood:
-       lood is waterdicht
-       lood kan snel naar vloeibare vorm gebracht worden, en terug naar vast 
In de loop van de 20ste eeuw deed lood zijn intrede als dakbedekking. Sommige daken werden van lood gemaakt, omwille van die gunstige eigenschappen. Hierbij onstond de vaardigheid van loodgieten: de “eerste loodgieters” verhitten lood waardoor het vloeibaar werd, goten dit dan uit over een hellend vlak, waarop ze het terug lieten afkoelen. Zo krijg met interessant, plat materiaal om daken te bedekken. 

Waarom noemen we zo’n sanitaire vakmannen dan loodgieters?   
Leidingen en buizen waren in vroegere tijden niet zomaar waterdicht. Om ze wel waterdicht te maken, greep men op een bepaald moment naar lood. Met loden buizen en verbindingsstroken kon men een installatie mooi geheel waterdicht maken. Men moest daartoe vooraf loden stroken gieten, een werk waarvoor men al snel aanklopte bij de loodgieter. Het gieten van loden stroken werd gaandeweg zo courant dat een “loodgieter” en een sanitair technieker al gauw in één adem vernoemd werden. 

Onze loodgieters voor ontstoppingen

De loodgieters van Maxi Cleaning doen geen aanleg en onderhoud van installaties, zij hebben zich diepgaande gespecialiseerd in uitsluitend het oplossen van verwante problemen: lekken en verstoppingen. Onze loodgieters zijn 1 voor 1 echte vakmannen, met vele jaren ervaring op de teller. Zij maken deel uit van een groot team met super professionele uitrusting, om elke oplossing op een degelijke manier op te lossen. 

 24/7 permanentie voor noodgevallen

Een dringend noodgeval? Gebruik onze speciale permanentie-dienst: 24/7 open. Uw loodgieters voor dag en nacht, week en weekend, als het echt niet kan wachten. 

Onze ontstoppingsdienst is actief in de regio’s Halle-Vilvoorde, Brussel, Nijvel, Leuven en Mechelen. Raadpleeg alle gemeenten hier

 

Vragen? Even overleggen? Bel
02 416 80 40 of Vraag een offerte online